Språkande, läxhjälp, fika och lyssna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så fantastiskt att vara igång med söndagseftermiddagarnas språkträffar med nya och ”gamla” grannar. Gamla står för oss som är födda eller bott längre i Sverige och kan vara en hjälp i integrationen för nyanlända i vårt samhälle. Åldern på oss ”gamlingar” var cirka 8-70 år i dag så det är inte åldern som räknas. Förresten, några ”gamla grannarna” kom nästan från andra sidan stan så begreppet ”grannar” var också brett.

Med en kopp kaffe, ett glas saft och lite hembakat flöt samtalen på. Det övades det på våra bokstavsljud, lästes i böcker och krångliga mattetal fick sin förklaring.

En otroligt positiv stämning genomsyrar timmarna. Samtidigt blir det uppenbart hur svårt och krångligt vårt samhälle kan vara att orientera sig fram i. I mitt anteckningsblock skriver jag ner frågor och problem som behöver få hjälp att ställas och att lösas. I veckan blir det några telefonsamtal.

Några saker får vi glädjande besked om, jobbet som vi haft på gång redan i maj till en man startar äntligen denna veckan, tjoho! Barnen som inte kommit igång med sin skola har möte imorgon för planering kring skolskjuts, Jippi!