Glad Påsk!

 

När våra söndagarnas språkcafé sammanfaller med våra högtider kan det vara svårt att få tid att delta i spåkmötena. Idag är det Påskdag, många reser till släkt och vänner eller till sitt sommarställe. I år fick vi dessutom ett fantastisk väder med sol och värme som lockade till trädgårdsarbete och utflykter.

Trots detta överraskades jag idag att vi blev totalt fem frivilliga. Jag som trodde att jag skulle bli den enda.

Vi flyttade ut cafét på gården till husen där våra nya grannar bor. Vid borden och bänkarna dukade vi upp fika.

För bidrag vi fått har nya hopprep, gatkritor, rockringar, badmintonracket m.m. köpts in. Idag var en bra dag för att introducera dessa. Det blev en sprudlande aktivitet som start på språkträffen. Både barn och vuxna testade att få fart på rockringen och hoppa hopprep allt med olika resultat, men glädjen gick inte att ta miste på.

DikGaYrZQRuWd7J%U2rNSw

XUE79TXtRRGoUjARQ2cWpg

A%4HzwikTPyjE+pz4xmlbw

Jag blir alltid överraskad vid varje språkcafé. Lär mig något nytt, får se en ny sida hos en människa som jag inte kände till….

Idag fick jag följa med en kvinna som lånat Flyktingshjälps symaskin till hennes lägenhet. Den krånglade så vi skulle se vad som var fel. Problemet löstes enkelt och vi testade att sy på små provlappar. Kvinnan som är från ett afrikanskt land syr de mest fantastiska klänningar. Hon plockade fram vackra tyger och visade bilder på kläder hon sytt. Tygerna beställde hon från Uganda. Jag frågade om hon ville syssla med detta. Visst var svaret men först klara skolan. Hon vill bli färdig som undersköterska något hon arbetat som i sitt hemland. Det är ingen tvekan om att målet är att få en utbildning och jobb först. Handarbetet är hon självlärd i och vill ha som en hobby.

Gitarren som vi köpt in och varit hemma hos en skolflicka, så hon kunde träna, flyttade vidare till en annan familj där en ung kvinna visade sig kunna spela. Hon saknade strängar på sin egna gitarr och blev glad över att få låna vår under veckan som kommer.

Det finns många olika sätt att lära känna och närma oss varandra. Språket är viktigt, men också att leka och dela glädje, hitta sysselsättningar som de kan syssla med hemma.

Om ett par veckor skall vi samverkan med Bostadsbolaget och plantera tillsammans på gården. Hyresgäster som vill skall också få möjlighet att odla. Den aktiviteten ser jag framemot.

Det blir dags att samla ihop kaffemuggarna från fikastunden. Leksakerna får stanna kvar på gården. När jag lämnar gården sitter fortfarande några kvar och språkar i eftermiddagssolen medan andra gått hem till sig för att laga middag.