Ett eget piano!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hon var 14 år då hon tog sista pianolektionen.

– Mamma trodde jag kunde bli något stort. Men familjen hade inte råd till fler lektioner.

En röst från en av de 6 flyktingarna som Flyktinghjälp.se skjutsade till en närliggande secondhand. Dessa 6 har snart sina egna lägenhet då de fått tillfälliga uppehållstillstånd och kommunplacering i Göteborg.
I butiken finner hon ett piano och kommer till mig med ” en viktig fråga”. -Vad är priset? 400 kr står det på prislappen. – Då köper jag det! Jag är lite fundersam över hur hon skall få in det i lägenheten, transport, bärhjälp? Men beslutet står fast, jag fixar det! Vi bokar transport och hittar även en soffa och en lampa. Detta blir starten i hennes nya hem. Och det viktigaste är PIANOT!
Hon beskriver hur hon sett framför sig att vara ensam i en tom lägenhet, så deprimerande. Nu har jag något att göra, nu jag ska träna upp mitt pianospelande, sluta röka och få min sångröst tillbaka….
I bilen får jag ta emot så mycket värme och tacksamhet, ”du har talat till den lilla flickan i mig”, betygelserna över min insats tar aldrig slut. Jag inser mer och mer hur stort detta är för henne, kanske det viktigaste på länge, något som ger henne energi och tro på en framtid.

Och jag är också fylld av energi!