Att gå i någon annans skor…

Att gå i någon annans skor…..

Vi möts av ideligen av bilder, berättelser och nyhetsrapporter i olika medier om flyktingpolitik och olika utmaningar i vårt samhälle. Det är inte så ofta individernas egna historier skildras. Det kanske också är så att vi har svårt att sätta oss in deras situation även om vi hör, ser och läser om den. Vi kanske skulle behöva följa ett indianskt ordspråk ” Gör dig inte till domare över din granne förrän du gått två månader i hans mockasiner”.
Vi som är volontärer och möter flyktingar får många berättelser. Vi möts av många fantastiska människor som utstrålar kraft och vilja. De har ambitioner och förhoppningar att skapa ett nytt liv och vill bidraga i vårt samhälle.
Det viktiga är inte var man kommer ifrån utan vart man går. I vårt arbete i Flyktinghjälp.se vill vi hjälpa våra vänner vi möter till en möjlighet att gå vidare. Ibland behöver de ett par skor, ibland hjälp att fylla i några papper……
Idag samlades vi för årsmöte i föreningen. Det är härligt med all kreativitet och lust som finns. Vi vill så mycket och vi gör så mycket!

Välkommen du också! Hör av dig så kontaktar vi dig.

Vill du ge en gåva eller bli en stödjande medlem? Vårt bankgiro är 5155-4467

eller swisha till 1234567319. medlemskap är 100 kr/år.